Siste nytt‎ > ‎

Gratulerer med 18 års dagen 6-skift arbeidere ved Hydro Karmøy

lagt inn 23. apr. 2019, 06:07 av Arne Eide

6-skift arbeidere ved Hydro Karmøy kan i dag tirsdag 23 april feire at Denne skiftordningen har eksistert i hele 18. år. 


Det var faktisk Hydro Aluminium Karmøy Rolling Mill AS som var den første av Hydro bedriftene på Karmøy som igangsatte en noe annerledes skiftordning for industriarbeidere på Haugalandet. 


Jeg var hovedtillitsvalgt i valseverket når 6-skift hadde oppstart den 23.april 2001. I forkant av innføringen var det lagt ned et enormt arbeid, utallige møter, avstemminger på skift. Vi hadde en veldig demokratisk prosess. Avstemming resultatene viste at godt over 80% av 5-skiftarbeiderne var for innføring av 6-skift.


Hydro Aluminium Karmøy Metallverk som er den største avdelingen inne på fabrikkområdet kom igang året etter i 2002. 


Fordelen med 6-skift er at en ikke har springskift. Vi har veldig gode HMS resultater med 6-skift og sykefraværet er veldig lavt. Den største fordelen er at en får mye bedre helger og mere fritid sammen med venner og familie. Jeg vil påstå at du vil ikke finne mange i dag som kan tenke seg å bytte tilbake til den gamle 5-skift planen som en gikk i 34 år på Hydro Karmøy. Vil også påstå at 18 år med 6-skift har gitt bedre helse og bedre HMS resultater for alle de som arbeide på denne skiftordningen ved Hydro på Karmøy!

Comments