Siste nytt‎ > ‎

Hydro inviterer til nabomøte i Årdal

lagt inn 10. mar. 2017, 10:20 av Arne Eide
NABOMØTE: I neste uke inviterer Hydro Årdal til nabomøte i kulturhuset i Øvre Årdal, der de gir ei «løpemelding» om aktiviteten sin. Foto: Norsk Hydro.

Målet med nabomøtet er å fortlle hva fokusområde vi jobber med for tiden, samt si litt om hvorledes markedene rører på seg i aluminiumsindustrien. Kort sagt blir det som å gi ei løpemelding, sier fabrikksjef Wenche Eldegard.

Sammen med Johnny Bruheim, som nylig fikk jobben som kraftverksjef, skal de lede møtet som finner sted i kulturhuset i Øvre Årdal onsdag neste uke.

Eldegard legger vekt på at Hydro og samfunnet rundt er gjensidig avhengig av hverandre og at god dialog med naboer er ei prioritert oppgave for Hydro.

– Som samfunn og hjørnesteinsbedrift må vi spille hverandre gode, og for å kunne gjøre det, er vi avhengig av god dialog, seier hun til lokalavisen Porten.no.

Kan bli et årlig arrangement

I Årdal har Hydro rundt 650 ansatte. I tillegg til å produsere kraft og aluminium, produserer selskapet også anoder som Hydro benytter i produksjonen både i Årdal, Høyanger og Sunndal.

I fjor omsatte aluminiumsverket for omtrent 4 milliarder kroner, og i tillegg produserte Hydro sitt kraftverk i Sogn 3,4 terawatt-timer kraft, noe som tilsvarer strømforbruket til 170.000 husstander.

Bruheim håpar arrangementet kan bli eit årleg innslag.

– Dersom dette blir tatt godt imot, vil vi prøve å gjøre det til et årlig arrangement.
Det trur jeg både Hydro og lokalsamfunnet er tjent med, sier han til avisen Porten.

Comments