Siste nytt‎ > ‎

Hydro overtar Arconics pressverk i Brasil

lagt inn 14. des. 2017, 12:21 av Arne Eide

Hydro Extruded Solutions AS har inngått avtale med Arconic om å overta deres to pressverk i Brasil. Avtalen vil styrke Hydros posisjon nedstrøms i Brasil, og gi et solid utgangspunkt for videre vekst.

– Vi tror på den integrerte forretningsmodellen, og Brasil er det landet hvor hele verdikjeden til Hydro er representert, fra bauksitt og alumina, via primærproduksjon og nå til ekstruderte løsninger. Med dette vil vi kunne betjene kundene våre enda bedre, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

De to pressverkene i Utinga og Tubarão i det sørlige Brasil har til sammen mer enn 600 ansatte, ett støperi, sju presser fra 7 til 14 tommer og anlegg for videreforedling.

Transaksjonen er i samsvar med Hydros strategi om selektiv vekst på forretningsområdet Ekstruderte Løsninger, og vil gi Hydro en enda sterkere posisjon i Brasil.

– Vi tror det er viktig å være tett på kundene våre for å gi dem tilpassede profiler med høy kvalitet og lokal støtte. Med oppkjøpet av Utinga og Tubarão vil Hydro bli markedsleder i det brasilianske ekstruderingsmarkedet, sier konserndirektør og leder for Ekstruderte Løsninger, Egil Hogna.

I henhold til vilkårene i avtalen omfatter prisen et kontant vederlag fra Hydro på USD 10 millioner, som er gjenstand for endringer i arbeidskapital og andre justeringer.

Transaksjonen er betinget av godkjenning fra relevante konkurransemyndigheter i Brasil, og ventes gjennomført i løpet av første halvår i 2018.  

Comments