Siste nytt‎ > ‎

NHOs valgkomité har innstilt Arvid Moss som ny president i NHO

lagt inn 13. mar. 2017, 07:38 av Arne Eide

Hydro-topp Arvid Moss (59) er av NHOs valgkomité innstilt til å ta over som president i interesseorganisasjonen NHO etter Tore Ulstein.

Moss er i dag konserndirektør i Norsk Hydro med ansvar for forretningsområdet energi, og for forretningsutvikling i konsernet.

Hvis generalforsamlingen formelt velger ham den 13. juni, vil Moss ta over etter Tore Ulstein, som går av i juni etter å ha vært president i fire år.

– Arvid Moss har omfattende industrierfaring fra en av våre største medlemsbedrifter, svært solid styreerfaring og sterk politisk bakgrunn, sier Egil Olsvik, leder av valgkomiteen i NHO.

– Moss’ brede erfaring vil bidra til å styrke NHOs posisjon i årene som kommer, sier han.

Har en fortid i Høyre
Moss begynte i Norsk Hydro i 1983, men har også vært politisk rådgiver for Høyre på Stortinget og for Høyres partileder fra 1985 til 1989, en periode da Erling Norvik, Rolf Presthus og Jan P. Syse var partiledere.

Siviløkonomen fra Norges Handelshøyskole har i tillegg vært statssekretær og stabssjef ved statsministerens kontor i Syse-regjeringen. For øvrig var Moss styremedlem i NHO fra 2009 til 2012 og har vært styreleder i både Posten og Viken Energinett.

– Norge og norsk næringsliv står foran spennende muligheter og betydelige utfordringer i årene som kommer, sier Moss.

– Det er viktig å tenke langsiktig og ta strategiske grep som sikrer levedyktighet og vekst over tid. NHO spiller en viktig rolle i dette, og det er en ære å bli innstilt til et så spennende og viktig verv, sier han.

Generalforsamlingen i NHO vil formelt velge Moss til president og styreleder den 13. juni.
Comments