Siste nytt‎ > ‎

Ny konsernsjef i Hydro

lagt inn 18. mar. 2019, 10:56 av Arne Eide
Hilde Merete Aasheim er utnevnt til ny konsernsjef for Norsk Hydro ASA.
ilde Merete Aasheim (Foto: Hydro/Halvor Molland)

Aasheim etterfølger Svein Richard Brandtzæg, som har besluttet å tre tilbake
etter 10 år som konsernsjef. Svein Richard Brandtzæg, som ble administrerende direktør i Hydro i mars 2009, har besluttet å tre tilbake etter 10 år som konsernsjef. Brandtzæg har jobbet i Hydro i 33 år og vil bli i selskapet fram til utgangen av 2019. Han vil fungere som rådgiver for den nye konsernsjefen og Hydros teknologistyre.

Asheim vil starte i sin nye rolle den 8. mai 2019. Med mer enn 30 års erfaring fra norsk og internasjonal industri og imponerende resultater knyttet til forbedrings- og endringsprosesser har Hilde det som trengs for å styrke Hydros posisjon som et verdensledende aluminiumselskap, sier styreleder i Hydro Dag Mejdell.

Aasheim er for tiden konserndirektør og leder for Hydros forretningsområde Primæraluminium, en stilling hun har hatt siden 2008. Hun har jobbet innen industrien hele sin karrière, blant annet i Elkem, Statoil og Hydro, der hun har tilbrakt totalt 12 år. Hun har tidligere vært leder for den globale industriforeningen International Aluminium Institute og Norsk Industri, og vært styremedlem i entreprenørselskapet Veidekke og gjødselselskapet Yara.
Comments